Ontstoppingsbedrijven

Kies een goed rioolontstoppingsbedrijf

We zijn het allemaal gewend in Nederland om schoon drinkwater te verkrijgen uit de kraan. Voordat het water daadwerkelijk uit je kraan komt, is er een heel proces aan vooraf gegaan om het water te zuiveren en schoon en drinkbaar te maken. Het grootste deel van het drinkwater in Nederland komt voort uit de grond en een klein gedeelte komt uit rivieren als de Maas en de Rijn. Dankzij een goed en schoon riool zijn er verschillende ziektes zoals cholera verdwenen en worden de inwoners gemiddeld een stuk ouder.

Wat kun je zelf doen bij een verstopte riolering? Een verstopte riolering is voor niemand in het huis fijn. Een riool ontstoppen is niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen voordat u de loodgieter inschakelt. Om te beginnen probeer met een ontstopper de afvoer weer werkend te krijgen. Zorg er hier wel voor dat er een laag water in de bak staat en vervolgens moet je het overloopgat dichten, dit kan bijvoorbeeld met een theedoek. Nu is het tijd voor actie, plaatst de ontstopper op de afvoer en druk hem in. Vaak werkt dit niet direct dus zul je de ontstopper heen en weer moeten bewegen om het vuil eruit te krijgen. Mocht dit geen baat hebben en wil je de schade beperken door je eigen onkunde, kan ik je aanraden om het riool te laten ontstoppen door een rioolontstoppingsbedrijf.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een rioolontstoppingsbedrijf?

– Kijk of het bedrijf bij u in de buurt zit.
– Bekijk op de website wat de kosten zijn of vraag een offerte aan. Zorg ervoor dat het uurtarief duidelijk is afgesproken. Een ontstopping duurt vaak ook niet langer dan een uur
– Betaal nooit per meter
– Bel het bedrijf en bepaal of u er een goed gevoel bij krijgt