Het plaatsen van een aanbouw

Wilt u meer ruimte creëren in uw woonkamer, of wilt u een extra groot eetgedeelte inrichten? Het plaatsen van een aanbouw kan dan de oplossing zijn. U vergroot het oppervlak van uw huis en verhoogt het wooncomfort. Het plaatsen van een aanbouw kunt u het beste uit laten voeren door een erkende aannemer. Een aannemer heeft de juiste kennis om een verbouwing in goede banen te leiden. Daarnaast weet u zeker dat de werkzaamheden op professionele wijze worden uitgevoerd wat problemen tijdens de verbouwing kan voorkomen. Let wel op bij sommige aanbouw moet u eerst een vergunning aanvragen bij uw gemeente.

De werkwijze

Als u een keuze heeft gemaakt tussen de verschillende aannemers en een aannemer heeft gevonden die aansluit bij uw wensen en budget dan is de basis geregeld. Hierna zullen een aantal afspraken met de aannemer volgen om de verbouwing door te spreken. Hier komen uw wensen, eisen en budget ter sprake. Zorg dat alle afspraken goed op papier staat en word uitgevoerd door een specialist. Dat er eventueel stopcontacten komen die door een elektricien word uitgevoerd , dat er leidingen worden gelegd door een loodgieter Zoetermeer.

Het aannemer stelt een plan op en spreekt een datum met u af wanneer de verbouwing van start gaat. Natuurlijk is het belangrijk dat u voor deze datum alle voorbereidingen treft. Denk hierbij aan het leegruimen van de ruimte, het goed afsluiten van de deuren in verband met stof en elders een nieuwe tijdelijke leefomgeving te creëren.

De mogelijkheden

De keuze voor een bepaalde aanbouw lijkt vrij eenvoudig, maar het tegendeel is waar. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het plaatsen van een aanbouw. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aanbouw met openslaande deuren, een schuifpui, een aanbouw die in zijn geheel uit glas bestaat of een aanbouw met verschillende soorten kozijnen. Een weinig voorkomende optie is het plaatsen van een lichtkoepel op uw dak. Zo creëert u meer lichtinval in uw woning, dit is een goede oplossing voor donkere ruimtes. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het is verstandig om u goed te laten adviseren door een erkende aannemer. Zo weet u zeker dat uw ideeën haalbaar en realistisch zijn.

6 tips om verwarmingsproblemen te voorkomen

We gaan nu richting de zomer maar voor je het weer staat het winterweer voor de deur en het wordt aangeraden om daar nu al op in te spelen. Het winterweer zorgt namelijk met enige regelmaat voor problemen aan de cv ketel. Installateurs hebben momenteel de handen vol aan alle reparatieverzoeken die binnenkomen. Door goede voorzorgsmaatregelen te treffen vermindert u de kans op een kapotte verwarming aanzienlijk. Doe uw voordeel met de onderstaande tips.

De temperatuur op peil houden

Het is verstandig de temperatuur in huis ’s nachts niet te laag laten worden. Een temperatuur van 18 graden is prima. ’s Ochtends heeft de ketel er dan minder moeite mee het huis op te warmen tot een aangename temperatuur. Draai bij vorst alle radiatoren een beetje open. Het is nu belangrijk de temperatuur in bepaalde vertrekken van het huis niet zo laag gaat zakken dat er schade kan ontstaan. In de ruimtes waar geen radiatoren zijn kan bijvoorbeeld een elektrisch kacheltje uitkomst bieden.

Pelletkachel CV

Een pelletkachel CV ketel kun je het beste omschrijven als een gesloten en geïsoleerd toestel. Je kunt de ketel plaatsen in bijvoorbeeld de keuken of zelfs in de garage. De pelletkachel CV is uitermate geschikt om tapwater te verwarmen en je helemaal geen gas hoeft te gebruiken, uw tapwater te verwarmen en zo zonder gas aan alle warmte behoefte voldoen.

Voorkom bevroren leidingen

Ook om bevroren leidingen te voorkomen is het advies ’s nachts de cv ketel gewoon te laten branden. Dit geldt vooral voor woningen die op de bovenverdieping minder goed geïsoleerd zijn. Wanneer de kamertemperatuur beneden 15 graden is kan het op de bovenverdieping al rond het vriespunt zijn. Ook het isoleren van de cv-leidingen in onverwarmde ruimtes zoals op zolder of in de garage helpt om bevroren leidingen te voorkomen.

Goed ventileren

Een andere tip voor lagere stookkosten is frisse lucht binnen te laten. De lucht in huis is vochtig. Door de ramen op te zetten komt er meer droge lucht in huis en dit is beter te verwarmen dan vochtige lucht, en het is nog gezonder ook aldus vele installateurs.

Onderhoud cv ketel

Zonder onderhoud raakt de verwarmingsketel vervuild. De ketel krijgt eerder storingen en het rendement daalt met 10%. Regelmatig cv ketelonderhoud bespaart dus ook energie. Laat u eens informeren over de mogelijkheden aangaande een >onderhoudscontract. Zo voorkomt u narigheid. Heeft u een oude ketel? Denk dan eens aan vervanging door een nieuw, efficiënter apparaat.

Gordijnen dicht

Door ’s avonds de gordijnen te sluiten, blijft er meer warmte in het huis hangen. Dit is vooral het geval wanneer de woning niet voorzien is van dubbele beglazing. Zodra de winterzon gaat schijnen, kunnen de gordijnen weer open, zodat de warmte van de zon naar binnen kan om de woning op te warmen. Denk ook eens aan tochtstrips.

Welke Bosch decoupeermachine kiezen?

Bosch blauw professionele decoupeerzaagBosch is een bekend merk in de kluswereld. Dit is ook het geval als het gaat om de decoupeerzaagmachines van Bosch. Hierbij is de veelzijdigheid één van de belangrijkste eigenschappen van het merk Bosch. Ze bieden namelijk vele soorten decoupeerzagen aan. Al deze decoupeerzaagmachines beschikken over een groot scala aan functionaliteiten. Te denken aan: nauwkeurigheid, krachtig vermogen en natuurlijk diverse andere functies. Nu klinkt dit allemaal heel mooi, maar welke zaagmachine van Bosch is eigenlijk het meest geschikt voor jou? Je kunt namelijk kiezen tussen het Bosch blauw en groen assortiment. In dit blogbericht zal over beide assortimenten wat meer worden verteld. Zo koop je niet een kat in de zak of ga je met meer naar huis dan je ooit zult gebruiken.

Bosch groen decoupeerzagen

Wil je een groene Bosch decoupeerzaag kopen? Dan moet je natuurlijk wel weten wat dit precies inhoudt. Bosch heeft hun decoupeerzagen niet zonder reden een kleur gegeven. Het is namelijk zo dat de kleur iets zegt over de doelgroep die ze ermee willen bereiken. Zo zijn de Bosch groen decoupeerzagen speciaal ontworpen voor de doe-het-zelvers en huis- en tuinklussers. De eigenschappen en functionaliteiten zijn daarmee precies voldoende om te voorzien in eenvoudige zaagklussen. Wel mag je wanneer er over Bosch wordt gesproken zelfs de groene decoupeermachines tot de kwalitatief hoogstaande gereedschappen rekenen. Dit betekent dat deze machine ook geschikt zijn voor de professionele klussen. Toch kan het nog gekker met Bosch! Je hebt namelijk nog de Bosch blauw decoupeerzaagmachines. Daar meer over in het laatste gedeelte.

Bosch blauw decoupeerzagen

De Bosch blauw decoupeerzagen zijn erg prijzig en speciaal ontworpen voor de bouw- en klussector. Deze machines schaf je als amateur klusser niet snel aan, omdat ze nogal prijzig zijn. Wel zijn deze machines bedoeld voor de professionele klussers. Dit is goed terug te zien in de eigenschappen van de machine. Denk maar eens aan de zaagcapaciteit, het vermogen en natuurlijk de nauwkeurige en sterke afstelling van de mogelijkheden. Kortom! Deze machines hebben veel te bieden, maar zijn zeker niet aan te bevelen voor de huis- en tuinklussen. Dit heeft alles te maken met de prijs van deze machines.

Loodgieter nodig op de bouw

Een loodgieter is in veel verschillende situaties in te schakelen. Zo nemen de meeste mensen contact op met een loodgieter wanneer zij te maken hebben met een lekkage aan hun dak of waterleiding. Daarnaast kan een loodgieter jou ook van dienst zijn bij het aan- en verleggen van leidingen, het verhelpen van een verstopping, storingen in je cv-ketel verhelpen en het plaatsen en verwijderen van sanitair. Maar dat is niet het enige. Het complete leidingnetwerk wordt vaak al aangelegd op de bouw, want dat is gewoonweg het makkelijkste. Ben je nog op zoek naar een loodgieter voor op de bouw om de benodigde leidingen aan te leggen of het water aan te sluiten? Dan kan onze loodgieter uit Roosendaal jou van dienst zijn.

Wanneer loodgieter op de bouw inschakelen?

Ga jij een nieuw huis bouwen? Dan is het van tevoren verstandig om contact op te nemen met een loodgieter. Hij kan op de bouw namelijk al de benodigde leidingen aanleggen en zorgen voor de juiste installatie. Het is niet verstandig om pas na voltooiing van het bouwproces contact te zoeken met een loodgieter. De kans is dan namelijk aanwezig dat een groot deel van het huis al is afgewerkt, waardoor het werk er voor een loodgieter niet makkelijker op wordt. Bent u dus op zoek naar een loodgieter op de bouw? Ga dan voor het bouwproces alvast op zoek en bespreek de verschillende mogelijkheden.

Alles op de juiste wijze aangelegd

Het grote voordeel van het inschakelen van een loodgieter op de bouw is dat alles direct op de juiste wijze wordt aangelegd. Een loodgieter weet precies waar en hoe de leidingen gelegd moeten worden, waardoor jij dit zelf niet allemaal uit hoeft te zoeken. De loodgieter zorgt er daarnaast voor dat alle leidingen op de juiste wijze worden aangesloten op elkaar. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat de kans op een lekkage aan het leidingnetwerk tot een minimum beperkt wordt. Op deze manier is het dus niet noodzakelijk om vlak na voltooiing van de bouw alles weer open te moeten breken om het lek te verhelpen.

Lekkage op de bouw verhelpen

Op de bouw loop je altijd het risico dat je bijvoorbeeld schade aanricht aan een waterleiding. Wanneer het water al is aangesloten, is het dus zaak om het lek zo snel mogelijk weer te dichten. Indien dit niet gebeurt, bestaat namelijk de kans dat er grote schade ontstaat. Bij een lekkage op de bouw doe je er dan ook goed aan om een loodgieter in te schakelen. In dat geval weet je zeker dat het probleem binnen de kortste keren verholpen is. Ben jij nog opzoek naar een loodgieter op de bouw? Neem dan eens contact op met onze loodgieter in Roosendaal.

Kan je zelf een wasmachine aansluiten?

Wat is een nieuw huis een lekker gevoel. Eindelijk je eigen plek. Wat niet kan ontbreken is een wasmachine. Woon je groot of klein, huur of koop, een wasmachine past overal. Heb je nou een mooie trommel gekocht, bel dan niet gelijk een loodgieter. Met een beetje hulp kan jij gewoon zelf aan de slag. Maar waar moet je beginnen? Sluit je hem aan op de afvoer? Of op stroom? De montage duurt tussen de 30 en 120 minuten.

Wat heb je nodig?

Het aantal benodigdheden is een heuse waslijst. Zorg ervoor dat je het volgende in huis hebt:

  • Waterpas
  • Afvoerdop
  • Lekbak
  • Afvoerslang
  • Teflon tape
  • Boormachine
  • Mesje
  • Aanvoerslang
  • Steunbeugel
  • Steekkarretje of extra hulp bij het tillen

Check altijd of de passende aanvoer- en afvoerslangen bij de wasmachine zitten. Deze zijn essentieel.

Stappenplan

In zes stappen kan jij gebruik gaan maken van je nieuwe wasmachine. De eerste stap is het plaatsen van een lekbak. Zet deze neer op de plek waar de machine moet komen. Komt er water uit, dan wordt het netjes opgevangen. Plaats dan de wasmachine zo dicht mogelijk bij de plek waar hij moet komen te staan. Let op dat je wel werkruimte overhoudt, en dat je bij alle af- en aanvoeren kan.

Sluit eerst de aanvoerleiding aan. Deze moet je vastdraaien aan de achterkant van je wasmachine. Je kan hem, in de meeste gevallen, vinden in de rechterbovenhoek. Het andere uiteinde van de slang moet worden aangesloten op de kraan. Hier kan je teflontape gebruiken, wikkel dit om de schroefdraad. Dit gaat lekken tegen. Draai nu de kraan open en controleer of je geen lekkage hebt. Als dit wel zo is, dan moet je de slang even opnieuw aansluiten.

Nu kan je de wasmachine op zijn vaste plek zetten. Pas op je rug! Sluit de afvoerleiding aan op je wasmachine. Op de nieuwste machines is dit meestal al gemonteerd. Als je nog geen steunbeugel hebt hangen, dan monteer je deze nu op de muur. Hiermee kan je straks de leiding via de beugel naar de afvoer leiden. Dit voorkomt wateroverlast. Klik nu de afvoerleiding op de steunbeugel en draai hier de afvoerdop op. Zet nu de afvoerleiding met afvoerdop in de afvoerbuis.

Vervolgens steek je de stekker in het stopcontact. Leg nu een waterpas op de machine en stel bij waar nodig. Nu kan je wassen, succes!

Hoe worden tapijttegels gelegd?

Wanneer je een slaapkamer verbouwt dan begin je met de basis. De vloer vormt de basis die de ruimte tot een geheel maakt. Wanneer je vanuit een duurzame overweging kiest voor een tapijttegel voor je vloer, dan komt dit met vele voordelen. Warme voeten in de ochtend wanneer je uit bed stapt. En een heerlijk zachte vloer om aan te voelen. Misschien vraag je je af hoe je de vloer het beste kunt leggen, maar hoe ga je te werk?

Tapijttegels zijn redelijk snel en makkelijk te plaatsen in een kamer. Het kan vaak toch handig zijn om naar een expert te stappen, die je ervan verzekerd dat je geen naad ziet lopen tussen de tegels. Mocht dit geen optie zijn, lees dan verder voor onze tips.

Voor de eerste stap zorg je ervoor dat de ondergrond goed schoon is. Door goed te vegen en te stofzuigen. Vervolgens kun je met een schuimroller over een gebied de lijm aanbrengen. Let er goed op dat je er niet per ongeluk in stapt. Vervolgens kun je de tegels plaatsen. Wanneer je een rand bereikt is het handig om een tapijttegel op zijn rug te leggen. Zo kun je makkelijk een lijn aftekenen waar je moet snijden zodat de tegel goed uitlijnt tegen de muur. Het snijden kan makkelijk met een stanleymes, om vlekken en plak restanten op je mes te vermijden is het raadzaam om wat afwasmiddel op je mes te smeren.

Goed voor een klein budget

Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wanneer men spreekt over laagpolige bouclé dan gaat het over de wat stuggere en hardere tapijttegels. Maar je hebt ook hoogpolige tapijttegels, die erg zacht zijn. Tapijttegels zijn goedkoop, duurzaam en werken ook goed isolerend voor de ruimte. Qua onderhoud moet je een aantal keren per week goed stofzuigen, of tapijtpoeder voor grondige schoonmaak beurten.

Het kantoor verbouwen

Wordt het tijd dat het kantoor een keer goed moet worden aangepakt, hier kun je voor kiezen als bijvoorbeeld de kantoorruimte wat oud is. Door de jaren heen kan het zijn dat alles wat minder is geworden en dat het er allemaal niet meer zo mooi uit ziet. Voor jezelf is het fijn als je in een mooi en netjes kantoor werkt, maar krijg je regelmatig klanten over de vloer, dan is het daarvoor ook erg belangrijk. Als je klanten moet ontvangen is het van belang dat een kantoor er netjes uitziet en dat deze een goede uitstraling heeft, zo scoort het bedrijf meteen een stuk beter. Een kantoorruimte moet natuurlijk ook goed functioneren en moet handig zijn om in te werken, een goede werkomgeving is voor de medewerkers dan ook erg belangrijk. Op deze manier kunnen ze betere werkprestaties leveren en dat is weer in het voordeel van het bedrijf. Je kunt verschillende ruimtes ombouwen en het kantoor wat opfrissen door het een ander kleurtje te geven of om er andere meubels neer te zetten.

Waarom een systeemplafond

Een kantoorruimte moet er dus netjes uitzien, maar het moet ook een goede werkplek zijn. Om deze twee factoren te kunnen behalen moet je nog wel met een aantal dingen rekening houden. Je kunt dit behalen op verschillende manieren, het ene kost misschien wat meer tijd en geld dan het andere, maar als je er zelf maar tevreden mee bent. Een systeemplafond is een van de oplossingen om het kantoor er netter uit te laten zien. Een systeemplafond wordt aan het bestaande plafond gemaakt doormiddel van een bepaalde systeem. Er ontstaat dan een ruimte tussen de het originele plafond en de plafondplaten, hiertussen kunnen kabels en buizen worden opgeborgen. Op deze manier zijn de buizen en kabels niet meer te zien en zijn ze netjes afgewerkt. Niet alleen de wegwerking van buizen en kabels is een reden waarom je voor een systeemplafond moet kiezen, ook de akoestiek in een ruimte wordt er beter door. Zo zijn er nog meer redenen om een systeemplafond te laten installeren in een kantoorruimte.

Verschillende systeemplafonds

Je kunt kiezen voor verschillende soorten systeemplafonds, zo zijn er diverse systemen die worden gebruikt bij het installeren van de plafonds. Een systeemplafond bestaat voornamelijk uit plafondplaten die van verschillende materialen kunnen worden gemaakt. Een systeemplafond is te verkrijgen in verschillende kleuren en je kunt ook een opdruk kiezen om het er nog mooier uit te laten zien. Er wordt vaak gekozen voor een wit systeemplafond, zo past het in ieder kantoor en kan er altijd nog worden gevarieerd met meubels in het kantoor. Naast een systeemplafond kunt u er ook nog voor kiezen om een systeemwand te laten installeren. Voor meer informatie en de mooiste systeemplafonds en systeemwanden kunt u terecht bij Obimex.nl, hier vind je een ruim aanbod aan diverse plafonds, wanden, verlichting en meer voor de scherpste prijzen.

Waar koop je bouwmateriaal?

Om een bouwproject tot een goed einde te brengen, heb je altijd een bepaalde hoeveelheid bouwmateriaal nodig. Zelfs voor de kleinste klusjes in en rondom huis heb je bepaalde materialen nodig, die je van tevoren aan moet schaffen om lekker aan de slag te kunnen. Dit kun je natuurlijk bij een bouwmarkt doen, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw bouwmaterialen online te kopen. Zoek je een betrouwbare website om jouw benodigde bouwmaterialen online aan te schaffen? Dan ben je bij Bouwbestel.nl aan het juiste adres.

Bouwbestel.nl: een online bouwmarkt met een groot aanbod
Een voordeel van het kopen van bouwmaterialen bij een grote bouwmarkt, is dat je hier alle materialen vindt die je mogelijk nodig kunt hebben voor jouw bouwproject. Toch is dit niet alleen het geval bij fysieke bouwmarkten, maar ook bij de online bouwmarkt van Bouwbestel.nl. Waar veel online bouwmarkten lang niet alles verkopen wat ze bij de bouwmarkt wel doen, hoef je je hier bij Bouwbestel.nl geen zorgen om te maken. Deze webwinkel verkoopt alles wat je nodig hebt voor jouw bouwprojecten, ook als het om professionele projecten gaat.

Online advies nodig? Het kan bij Bouwbestel.nl
Veel mensen gaan uiteindelijk alsnog naar de bouwmarkt om hun bouwmaterialen te kopen, simpelweg omdat ze niet precies weten wat ze nodig hebben voor hun project. Heb je het advies van een professional nodig om de juiste bouwmaterialen te kopen? Dan is het niet nodig om hier speciaal voor naar een fysieke bouwmarkt te gaan. Bouwbestel.nl kan namelijk online advies geven, zodat je precies weet wat je moet kopen voor jouw bouwproject. Je krijgt hetzelfde advies als in de fysieke bouwmarkt, maar dan zonder de deur uit te gaan.

Betaal op jouw manier bij Bouwbestel.nl
In een bouwmarkt kun je alleen betalen met contant geld, een pinpas of een creditcard, maar bij Bouwbestel.nl zijn er veel meer betaalmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld gewoon betalen met iDeal, maar het is ook mogelijk om te betalen met Paypal of achteraf pas te betalen voor je aankopen. En heb je een grote bestelling die je liever niet in één keer betaalt? Dan is het bij Bouwbestel.nl mogelijk om in delen te betalen met een persoonlijk betaalplan. Ideaal als je een groot project hebt dat veel geld kost en niet alles zomaar kan betalen, maar ook als je bouwmaterialen moet bestellen voor een opdrachtgever. Door in delen te betalen, is het niet erg als de opdrachtgever je wat later betaalt voor de bestelde bouwmaterialen.

Isolatieschuim voor het isoleren van de spouw

Isolatieschuim is een isolatiemateriaal. Het wordt met name veel gebruikt voor spouwmuurisolatie. Dit is de isolatie tussen de binnen- en buitenmuur van het huis. Spouwisolatie is een zeer effectieve manier om je huis warm te houden en om tevens te besparen op de energierekening. Er zijn verschillende soorten isolatieschuim met elk hun eigen eigenschappen. Welke soorten isolatieschuim zijn er? En hoe werkt het? Wat zijn voor- en nadelen? In dit artikel bespreken we het allemaal.

Soorten isolatieschuim

Isolatieschuim is het isolatiemateriaal dat meestal wordt gebruikt voor spouwmuren. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een woning. In deze ruimte wordt het schuim dan ook aangebracht. Qua isolatieschuim worden er drie soorten onderscheiden:
– PUR isolatieschuim (polyurethaan): wordt gebruikt voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Dit is een kunststofschuim en heeft een hoge isolatiewaarde.
– UF isolatieschuim (ureum formaldehyde): wordt meestal gebruikt voor het repareren van spouwmuren. Dit isolatieschuim is niet geschikt voor het isoleren van spouwmuren. Dit is een vloeibaar schuim dat binnen een minuut stolt. Gaat gemakkelijk in de hoekjes.
– EPS isolatieschuim (geëxpandeerd polystyreen): dit soort wordt gebruikt voor het isoleren van kruipruimtes.

Werking isolatieschuim

PUR wordt in de spouw gespoten. Het wordt gemaakt door het samenvoegen van twee verschillende vloeistoffen. Er volgt een chemische reactie, waardoor schuim wordt gevormd. Door middel van gasbellen wordt het schuim opgeblazen. PUR wordt gemaakt op het moment dat het in de spouwmuur wordt gespoten. Door de schuimdruk wordt alles goed verdeeld. PUR heeft een open structuur, wat ervoor zorgt dat er ruimte over blijft voor de muur om te ademen.

Voor- en nadelen

UF isolatie is het beste voor het herstellen van spouwmuren. Het heeft een redelijk isolerend vermogen, duurzaamheid en redelijke brandveiligheid. Daarnaast is het goed in combinatie met vocht. Het nadeel is dat dit materiaal een slechte geluidsisolatie heeft. Daarnaast kan het wat geuroverlast geven. PUR is het beste isolerende materiaal. Het is waterafstotend en voorkomt rot en schimmelvorming.

Houten vloer in de kelder

Voor extra ruimte in huis is een kelder laten bouwen een perfecte optie. Wanneer de kelder gebouwd is, moet je kiezen wat voor meubels je gaat plaatsen en welke sfeer je de kamer wil geven. Vloer is enorm belangrijk voor de sfeer van een kamer. Welke opties heb je allemaal als het gaat om een kelder?

Bij het plaatsen van een vloer is het altijd belangrijk na te gaan waar de kamer voor wordt gebruikt. Maak je een speelruimte? Game kamer? Thuisbioscoop? Sportkamer? Daarnaast moet je bedenken of je het belangrijk vind dat je weinig onderhoud moet plegen.

Nu de opties.

Tegels

Bij tegels heb je ook een keuze tussen natuursteen tegels en keramische tegels. Natuursteen tegels zijn over het algemeen wat duurder. Deze komen rechtstreeks uit de natuur. Ga je voor een luxe uitstraling? Dan zijn natuursteen tegels erg geschikt. Het is een populaire keuze voor kelders. Het is makkelijk schoon te houden. Lekkage? Geen probleem. Tegels kunnen erg goed tegen water.

Houten vloer

Waarom een houten vloer in de kelder? Simpel; het creëert een prachtige natuurlijke sfeer in de kelder. Kies je voor een houten vloer dan heb je enorm veel keuzes in het soort, kleur en de planken. Met een houten vloer is het mogelijk om de kelder een rustieke look te geven. Ga je voor een lamelparket of iets anders? Het is meestal wel prijzig. Maar doordat een houten vloer zeer lang mee gaat kan het vaak goedkoper uitkomen en moet je het zien als een investering.

Laminaat

Voor een iets voordeliger alternatief is er laminaat. Tegenwoordig heb je laminaat waarbij het moeilijk te zien is of het een echte houten vloer is of laminaat. De installatie is vrij eenvoudig. Daarnaast is een laminaatvloer goed te onderhouden en makkelijk schoon te maken.

Natuurlijk zijn er nog andere alternatieven. Maak je keuze niet te snel en bekijk de voor- en nadelen grondig. Er zijn immers veel meer voordelen dan in dit artikel geschreven staan. Kijk eens rond bij Martijn de Wit Vloeren en laat je inspireren.