Waar koop je bouwmateriaal?

Om een bouwproject tot een goed einde te brengen, heb je altijd een bepaalde hoeveelheid bouwmateriaal nodig. Zelfs voor de kleinste klusjes in en rondom huis heb je bepaalde materialen nodig, die je van tevoren aan moet schaffen om lekker aan de slag te kunnen. Dit kun je natuurlijk bij een bouwmarkt doen, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw bouwmaterialen online te kopen. Zoek je een betrouwbare website om jouw benodigde bouwmaterialen online aan te schaffen? Dan ben je bij Bouwbestel.nl aan het juiste adres.

Bouwbestel.nl: een online bouwmarkt met een groot aanbod
Een voordeel van het kopen van bouwmaterialen bij een grote bouwmarkt, is dat je hier alle materialen vindt die je mogelijk nodig kunt hebben voor jouw bouwproject. Toch is dit niet alleen het geval bij fysieke bouwmarkten, maar ook bij de online bouwmarkt van Bouwbestel.nl. Waar veel online bouwmarkten lang niet alles verkopen wat ze bij de bouwmarkt wel doen, hoef je je hier bij Bouwbestel.nl geen zorgen om te maken. Deze webwinkel verkoopt alles wat je nodig hebt voor jouw bouwprojecten, ook als het om professionele projecten gaat.

Online advies nodig? Het kan bij Bouwbestel.nl
Veel mensen gaan uiteindelijk alsnog naar de bouwmarkt om hun bouwmaterialen te kopen, simpelweg omdat ze niet precies weten wat ze nodig hebben voor hun project. Heb je het advies van een professional nodig om de juiste bouwmaterialen te kopen? Dan is het niet nodig om hier speciaal voor naar een fysieke bouwmarkt te gaan. Bouwbestel.nl kan namelijk online advies geven, zodat je precies weet wat je moet kopen voor jouw bouwproject. Je krijgt hetzelfde advies als in de fysieke bouwmarkt, maar dan zonder de deur uit te gaan.

Betaal op jouw manier bij Bouwbestel.nl
In een bouwmarkt kun je alleen betalen met contant geld, een pinpas of een creditcard, maar bij Bouwbestel.nl zijn er veel meer betaalmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld gewoon betalen met iDeal, maar het is ook mogelijk om te betalen met Paypal of achteraf pas te betalen voor je aankopen. En heb je een grote bestelling die je liever niet in één keer betaalt? Dan is het bij Bouwbestel.nl mogelijk om in delen te betalen met een persoonlijk betaalplan. Ideaal als je een groot project hebt dat veel geld kost en niet alles zomaar kan betalen, maar ook als je bouwmaterialen moet bestellen voor een opdrachtgever. Door in delen te betalen, is het niet erg als de opdrachtgever je wat later betaalt voor de bestelde bouwmaterialen.

Isolatieschuim voor het isoleren van de spouw

Isolatieschuim is een isolatiemateriaal. Het wordt met name veel gebruikt voor spouwmuurisolatie. Dit is de isolatie tussen de binnen- en buitenmuur van het huis. Spouwisolatie is een zeer effectieve manier om je huis warm te houden en om tevens te besparen op de energierekening. Er zijn verschillende soorten isolatieschuim met elk hun eigen eigenschappen. Welke soorten isolatieschuim zijn er? En hoe werkt het? Wat zijn voor- en nadelen? In dit artikel bespreken we het allemaal.

Soorten isolatieschuim

Isolatieschuim is het isolatiemateriaal dat meestal wordt gebruikt voor spouwmuren. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een woning. In deze ruimte wordt het schuim dan ook aangebracht. Qua isolatieschuim worden er drie soorten onderscheiden:
– PUR isolatieschuim (polyurethaan): wordt gebruikt voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Dit is een kunststofschuim en heeft een hoge isolatiewaarde.
– UF isolatieschuim (ureum formaldehyde): wordt meestal gebruikt voor het repareren van spouwmuren. Dit isolatieschuim is niet geschikt voor het isoleren van spouwmuren. Dit is een vloeibaar schuim dat binnen een minuut stolt. Gaat gemakkelijk in de hoekjes.
– EPS isolatieschuim (geëxpandeerd polystyreen): dit soort wordt gebruikt voor het isoleren van kruipruimtes.

Werking isolatieschuim

PUR wordt in de spouw gespoten. Het wordt gemaakt door het samenvoegen van twee verschillende vloeistoffen. Er volgt een chemische reactie, waardoor schuim wordt gevormd. Door middel van gasbellen wordt het schuim opgeblazen. PUR wordt gemaakt op het moment dat het in de spouwmuur wordt gespoten. Door de schuimdruk wordt alles goed verdeeld. PUR heeft een open structuur, wat ervoor zorgt dat er ruimte over blijft voor de muur om te ademen.

Voor- en nadelen

UF isolatie is het beste voor het herstellen van spouwmuren. Het heeft een redelijk isolerend vermogen, duurzaamheid en redelijke brandveiligheid. Daarnaast is het goed in combinatie met vocht. Het nadeel is dat dit materiaal een slechte geluidsisolatie heeft. Daarnaast kan het wat geuroverlast geven. PUR is het beste isolerende materiaal. Het is waterafstotend en voorkomt rot en schimmelvorming.

Houten vloer in de kelder

Voor extra ruimte in huis is een kelder laten bouwen een perfecte optie. Wanneer de kelder gebouwd is, moet je kiezen wat voor meubels je gaat plaatsen en welke sfeer je de kamer wil geven. Vloer is enorm belangrijk voor de sfeer van een kamer. Welke opties heb je allemaal als het gaat om een kelder?

Bij het plaatsen van een vloer is het altijd belangrijk na te gaan waar de kamer voor wordt gebruikt. Maak je een speelruimte? Game kamer? Thuisbioscoop? Sportkamer? Daarnaast moet je bedenken of je het belangrijk vind dat je weinig onderhoud moet plegen.

Nu de opties.

Tegels

Bij tegels heb je ook een keuze tussen natuursteen tegels en keramische tegels. Natuursteen tegels zijn over het algemeen wat duurder. Deze komen rechtstreeks uit de natuur. Ga je voor een luxe uitstraling? Dan zijn natuursteen tegels erg geschikt. Het is een populaire keuze voor kelders. Het is makkelijk schoon te houden. Lekkage? Geen probleem. Tegels kunnen erg goed tegen water.

Houten vloer

Waarom een houten vloer in de kelder? Simpel; het creëert een prachtige natuurlijke sfeer in de kelder. Kies je voor een houten vloer dan heb je enorm veel keuzes in het soort, kleur en de planken. Met een houten vloer is het mogelijk om de kelder een rustieke look te geven. Ga je voor een lamelparket of iets anders? Het is meestal wel prijzig. Maar doordat een houten vloer zeer lang mee gaat kan het vaak goedkoper uitkomen en moet je het zien als een investering.

Laminaat

Voor een iets voordeliger alternatief is er laminaat. Tegenwoordig heb je laminaat waarbij het moeilijk te zien is of het een echte houten vloer is of laminaat. De installatie is vrij eenvoudig. Daarnaast is een laminaatvloer goed te onderhouden en makkelijk schoon te maken.

Natuurlijk zijn er nog andere alternatieven. Maak je keuze niet te snel en bekijk de voor- en nadelen grondig. Er zijn immers veel meer voordelen dan in dit artikel geschreven staan. Kijk eens rond bij Martijn de Wit Vloeren en laat je inspireren.

Isoleren? Maak gebruik van de energiebespaarlening

Een goed geïsoleerd huis is wel zo lekker met het natte klimaat dat we in Nederland hebben. Een goede isolatie van uw woning zorgt er niet alleen voor dat uw huis beter warm blijft, maar ook dat uw huis sneller warm wordt en u daarvoor minder energie hoeft te gebruiken. Uiteindelijk levert een betere isolatie van uw huis u dus altijd een besparing op de energierekening op. Het laten isoleren van uw huis is echter wel een prijzige aangelegenheid en u zal het als investering moeten zien. Op termijn verdient u uw investering in vloer-, spouwmuur- of dakisolatie echter weer terug.  Het zelfde geldt voor verlichting. Door uw woning te voorzien van led lampen kunt u veel geld besparen In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden om gebruik te maken van de energiebespaarregeling.

Wat is de energiebespaarlening?

Gelukkig kun u deze investering financieren met behulp van de energiebespaarlening. Deze lening wordt verstrekt vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds dat weer wordt ondersteund door de overheid. De energiebespaarlening stelt u in staat om een bedrag tot €25.000 te lenen en dat geld kun u gebruiken om uw woning te isoleren. Het voordeel van deze lening is dat u een boetevrije lening kunt afsluiten tegen een zeer aantrekkelijke rente van 2,6%, en uw kunt 10 jaar over het aflossen doen. Stel dat uw €10.000 leent om uw huis volledig te isoleren, inclusief de rente kom uw dan omgerekend op een bedrag van nog geen €100 per maand uit. En nogmaals, zodra uw huis beter is geïsoleerd begin uw al direct met besparen op uw energierekening.

Wat moet ik laten isoleren in mijn huis?

Om uw huis goed te isoleren zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn en de grootste besparing opleveren. Het hele punt van isoleren is dat kou en vocht van buitenaf niet in de woongedeelten van uw huis kunnen doordringen. De muren, het dak en de vloeren van uw huis moeten dus aangepakt worden.

Kozijnen en ramen

Allereerst de kozijnen en ramen. Bij oudere woningen zorgen deze vaak voor tocht omdat oudere kozijnen van hout zijn gemaakt en hout is erg gevoelig voor weersinvloeden. U kunt daarom het beste kunststof kozijnen laten plaatsen die minder snel slijten en die kieren beter afdekken dan houten kozijnen. Een tweede voordeel van kunststof kozijnen is dat uw deze kozijnen kunt voorzien van driedubbel glas. Dit type glas isoleert nog beter dan dubbel glas alleen is het erg zwaar en kunnen veel oude, houten kozijnen dit gewicht niet dragen.

Spouwmuur isoleren

Een andere manier om uw huis goed te isoleren is om de spouw tussen de binnen- en de buitenmuur te laten impregneren met een waterafstotend middel. In alle moderne huizen is een spouw ingebouwd. Dat is een lege ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur die als een extra barrière werkt waardoor vocht en kou uw huis minder gemakkelijk binnenkomen. De binnenzijde van de buitenmuur kunt u vervolgens laten coaten met een waterafstotend middel. Bent u op zoek naar een isolatiebedrijf bij u uit de buurt? Neem dan een kijkje op www.kooyisolatie.nl. Via Kooy Isolatie vergelijkt u vrijblijvend offertes van diverse isolatiebedrijven bij u uit de regio.

Voordelen van een coating laten aanbrengen

In verschillende branches gelden verschillende eisen waaraan een vloer moet voldoen. Daarom kiezen ook steeds meer bedrijven ervoor om een coating aan te laten brengen. Maar voor welke doeleinde kan een coating gebruikt worden?

Vloercoating in de automotive sector

Een werkplaats in de automotive industrie moet er natuurlijk spik en span uitzien. Een mooie egale vloer ziet er niet alleen een stuk professioneler uit dan een betonnen vloer met beschadigingen en gaten, maar een epoxy gietvloer is ook nog eens twee keer sterker dan beton. Andere voordelen zijn dat de vloer krasbestendig en slijtvast is. Plus dat er een afdichtende toplaag op zit, zodat er geen vloeistoffen (zoals schoonmaakmiddelen of olie) in de vloer kunnen trekken. Omdat een coating een egale laag geeft, kunnen auto’s gemakkelijk de werkplaats in en uit rollen zonder bobbels en gaten.
Niet alleen voor een garage is het handig, maar wat dacht je van een showroom? De vloer van een showroom bepaalt de sfeer. Vaak wordt gekozen voor een hoogglans coating, zodat de auto’s ook mooi weerspiegelen.

Vloercoatings in de horeca

De eerste gedachte bij eten is dat hygiëne in deze branche erg belangrijk is. Er zijn dan ook allemaal hygiënische voorschriften waaraan een keuken, slagerij, bakkerij, etc. aan moeten voldoen. De coating die voor deze bedrijven kan worden geplaatst zijn dus makkelijk schoon te maken. Vaak wordt gekozen voor een kunststof vloercoating die naadloos, antislip en afdichtend zijn. Deze vloeren zijn makkelijk te reinigen door het vlakke oppervlak. Er blijven namelijk geen resten of scherven in naden liggen. Omdat er nog wel eens wat gemorst wordt in een keuken, is de antislip ook van belang om gevaarlijke situaties tegen te gaan. Het leuke aan de kunststof vloeren is ook dat het in alle mogelijke kleuren aangeboden kan worden. Zo kan zelfs op de vloer dus de huisstijl van een bedrijf worden doorgevoerd.

De agrarische sector en vloercoatings

Bij pluimvee, boerderijen en andere bedrijven waarbij dieren komen kijken, zal er nou eenmaal troep vrijkomen. Vloercoatings voor deze sector moeten dus hygiënisch zijn, antislip zodat de dieren en personeel niet uitglijden en vloeistof afstotend zijn. Een ander groot voordeel is de hoge chemische belastbaarheid van een coatingsvloer in een veehouderij waardoor de vloer lang meegaat.

‘Gewoon’ op kantoor

Hierboven zijn allemaal specifieke branches genoemd, maar dit betekent niet dat de ‘gewone’ kantoorbaan niet kan profiteren van een coating op de vloer. Denk bijvoorbeeld aan een kantineruimte die makkelijk schoon te houden moet blijven. Of een egale vloer waarin de huiskleuren zijn doorgevoerd. Een mooi egale vloer geeft ook al snel een professionele uitstraling.

Voor elk bedrijf zijn er dus wel voordelen te bedenken om een vloercoating te laten aanleggen. Niet alleen zorgt een bedrijfsvloer voor een goede uitstraling, maar het is uiteindelijk ook tijd besparend.

Beroepsmatig gereedschap voor de autoslotenmaker

Je hebt je sleutels in de auto opgesloten. Nu heb je een slotenmaker van doen maar natuurlijk vraag je je af wat die autoslotenmaker wel gaat doen. Zullen ze het slot vervangen ? Of maken ze misschien een nieuwe sleutel ? In het algemeen is de autoslotenmaker in het bezit van een arsenaal aan gereedschap dat hem toelaat het slot effectief te openen zonder het te beschadigen. Dat is evenwel niet altijd mogelijk als het slot al beschadigd was, maar dat is zeldzaam en vaak is er niets meer nodig dat het slot te openen. In het zeldzame geval dat het slot toch beschadigd is kan het zijn dat het slot dient hersteld of vervangen te worden. Maar voor het eenvoudig openen van een portier, bestaan er enkele eenvoudige werktuigen die de slotenmaker bij de hand heeft

Het meest algemeen gekende werktuig om een portier te openen is de “slim jim” (slanke Jim). Dit zijn lange dunne metalen werktuigen die tussen het glas en de weer-strip van het portier kunnen geschoven worden. De inkepingen van het werktuig worden gebruikt om die delen die het portier sluiten te manipuleren. Veel mensen hebben dit instrumentje of iets dat er op lijkt al eens gebruikt, maar eigenlijk is dit niet aan te bevelen. Want hiermee ondeskundig manoeuvreren kan schade toebrengen aan het elektronisch systeem van de wagen en het is dus geraadzaam dit over te laten aan de slotenmaker.

Bij oudere wagens met een uitstekend slotje op het portier zal de slotenmaker een J- of een L- haakje gebruiken. Dit wordt via het raam naar binnen geloodst en zo wordt het slotje omhoog getrokken en wordt het portier geopend. Het type werktuig dat de slotenmaker zal gebruiken, hangt af van het type voertuig

De slotenmakers hebben in de opleiding veel werktuigen en apparaten leren gebruiken om er voor te zorgen dat je snel en gemakkelijk terug in je wagen kunt. Je hoeft je echt niet te schamen om aan de slotenmaker te vragen welke methode hij zal gebruiken.

Wat kosten huisliften?

Ik was al een langere tijd van plan om een huislift in mijn woning plaatsen. Ik ben de laatste jaren steeds slechter ter been geworden, waardoor het voor mij steeds moeilijker wordt om de trap op te lopen. Dit is natuurlijk erg vervelend omdat je wel door je hele huis wilt kunnen lopen. Het werd op een gegeven moment zo erg dat mijn familieleden me bijna naar een verzorgingstehuis brachten. Toen ben ik eens gaan nadenken of er geen andere optie was. Ik wou natuurlijk niet mijn huisje uit, zeker niet omdat het enige echte probleem die trap was. Toen ben ik na gaan denken over een huislift. Iemand had me namelijk op het bestaan van een huislift gewezen. Een huislift is eigenlijk een gewone lift zoals we die kennen. Alleen is de huislift op zo’n manier ontworpen dat deze in een bestaand huis gebouwd kan worden.

De prijs van huisliften

Wat kost een huislift is natuurlijk het eerste wat je jezelf gaat afvragen. Ik heb me bij meerdere aanbieders laten informeren over de kosten die komen kijken bij de aanschaf van

Ik was al een langere tijd van plan om een huislift in mijn woning plaatsen. Ik ben de laatste jaren steeds slechter ter been geworden, waardoor het voor mij steeds moeilijker wordt om de trap op te lopen. Dit is natuurlijk erg vervelend omdat je wel door je hele huis wilt kunnen lopen. Het werd op een gegeven moment zo erg dat mijn familieleden me bijna naar een verzorgingstehuis brachten. Toen ben ik eens gaan nadenken of er geen andere optie was. Ik wou natuurlijk niet mijn huisje uit, zeker niet omdat het enige echte probleem die trap was. Toen ben ik na gaan denken over een huislift. Iemand had me namelijk op het bestaan van een huislift gewezen. Een huislift is eigenlijk een gewone lift zoals we die kennen. Alleen is de huislift op zo’n manier ontworpen dat deze in een bestaand huis gebouwd kan worden.

De prijs van huisliften

Wat kost een huislift is natuurlijk het eerste wat je jezelf gaat afvragen. Ik heb me bij meerdere aanbieders laten informeren over de kosten die komen kijken bij de aanschaf van huisliften. Er zijn verschillende kostenposten die hierbij komen kijken. Zo moet je globaal rekening houden met drie kostenposten:

  • Kosten voor het plaatsen en installeren van de huislift
  • Het type lift, de gebruikte materialen en aanwezige opties
  • Gekozen afwerking van de huislift

Een huislift is de laatste jaren qua prijs steeds bereikbaarder geworden voor particulieren. Het is belangrijk om ook even goed na te denken over de kosten op lange termijn. Wat betaal je straks namelijk voor het onderhoud? De keuring? En het energieverbruik? Laat je hier ook altijd goed over informeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

. Er zijn verschillende kostenposten die hierbij komen kijken. Zo moet je globaal rekening houden met drie kostenposten:

  • Kosten voor het plaatsen en installeren van de huislift
  • Het type lift, de gebruikte materialen en aanwezige opties
  • Gekozen afwerking van de huislift

Een huislift is de laatste jaren qua prijs steeds bereikbaarder geworden voor particulieren. Het is belangrijk om ook even goed na te denken over de kosten op lange termijn. Wat betaal je straks namelijk voor het onderhoud? De keuring? En het energieverbruik? Laat je hier ook altijd goed over informeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De geschiedenis van de gaskachel

We hebben het hier niet over de voorloper van de radiator maar over het fornuis. De eerste kachel die werd gemaakt werkte op licht gas. Vooral in de laatste twee decennia in de negentiende eeuw kwamen ze steeds meer voor. Vele verschillende fabrikanten waren hierin geïnteresseerd en kwamen met de gaskachel op de markt. Een van die fabrikanten was Siemens en verschillende andere Brise bedrijven. Ook in Nederland waren er fabrikanten geïnteresseerd in de gashaard.

Het mooie van de gaskachel of ook wel gashaard is dat deze ook voor het koken werd gebruikt. Het gasfornuis wordt vooral in de jaren twintig van de twintigste eeuw steeds meer gebruikt. Dit was de vervanging voor het eerder gebruikte kolen fornuis. Vooral in de tijd na de Tweede Wereldoorlog gebruikte veel mensen kleinere verwarmingstoestellen die werkte op flessen gas. Dit was een vloeibaar middel gemaakt van propaan of butaan. Ze werden vaak verkocht onder de merknamen Primagaz of Butagaz. Deze middelen waren afkomstig van aardolieraffinaderijen. Vooral in de landen zoals Spanje en Frankrijk word flessengas nog vaak gebruikt. Met de komst van de gashaard dat plaatsvond in 1967 bracht verandering aan deze gewoonte.

In ieder geval op plaatsen waar een aardgas net makkelijk was aan te leggen. De eerst gebruikte oliekachels werden in geruild voor aardgaskachels. Ook het gebruik van flessen gas werd niet meer gebruikt. Bij de woonkamers van bestaande woningen kwam er een gashaard. En in een aantal neven vertrekken kon eventueel een gaskachel geplaatst worden. Daarnaast werd vanaf die tijd in de nieuwbouwwoningen bijna standaard een aardgas gestookte centrale verwarmingsinstallatie geïnstalleerd.

Ontstoppingsbedrijven

Kies een goed rioolontstoppingsbedrijf

We zijn het allemaal gewend in Nederland om schoon drinkwater te verkrijgen uit de kraan. Voordat het water daadwerkelijk uit je kraan komt, is er een heel proces aan vooraf gegaan om het water te zuiveren en schoon en drinkbaar te maken. Het grootste deel van het drinkwater in Nederland komt voort uit de grond en een klein gedeelte komt uit rivieren als de Maas en de Rijn. Dankzij een goed en schoon riool zijn er verschillende ziektes zoals cholera verdwenen en worden de inwoners gemiddeld een stuk ouder.

Wat kun je zelf doen bij een verstopte riolering? Een verstopte riolering is voor niemand in het huis fijn. Een riool ontstoppen is niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen voordat u de loodgieter inschakelt. Om te beginnen probeer met een ontstopper de afvoer weer werkend te krijgen. Zorg er hier wel voor dat er een laag water in de bak staat en vervolgens moet je het overloopgat dichten, dit kan bijvoorbeeld met een theedoek. Nu is het tijd voor actie, plaatst de ontstopper op de afvoer en druk hem in. Vaak werkt dit niet direct dus zul je de ontstopper heen en weer moeten bewegen om het vuil eruit te krijgen. Mocht dit geen baat hebben en wil je de schade beperken door je eigen onkunde, kan ik je aanraden om het riool te laten ontstoppen door een rioolontstoppingsbedrijf.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een rioolontstoppingsbedrijf?

– Kijk of het bedrijf bij u in de buurt zit.
– Bekijk op de website wat de kosten zijn of vraag een offerte aan. Zorg ervoor dat het uurtarief duidelijk is afgesproken. Een ontstopping duurt vaak ook niet langer dan een uur
– Betaal nooit per meter
– Bel het bedrijf en bepaal of u er een goed gevoel bij krijgt

Rolluiken offertes vergelijken

Bent u aan het nadenken over het aanschaffen van rolluiken? Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Door rolluiken offertes te vergelijken maakt u de deal die bij u past.

Rolluiken offertes vergelijken

Wanneer u geïnteresseerd bent in rolluiken, kan het aantrekkelijk zijn om verschillende leveranciers te vergelijken. Websites bieden de mogelijkheid om rolluiken offertes te vergelijken. U ontvangt alleen offertes uit uw regio, en kunt hierdoor eenvoudig prijs en service vergelijken. Hierdoor maakt u de deal die het beste bij u past.

Rolluiken prijzen

De prijzen van rolluiken kunnen erg verschillen. U kunt uw rolluiken naar eigen wens samenstellen. De prijs is erg beïnvloedbaar door het type bediening en afmetingen. Daarnaast kunt u kiezen uit veel verschillende opties waardoor de prijs van het rolluik hoger wordt. Voor een rolluik van 1 meter bij 1 meter betaalt u gemiddeld tussen de € 100 en € 500. Handmatige rolluiken zijn het meest voordelig in aanschaf, elektrische rolluiken met afstandsbediening zijn het duurst. Doordat de prijzen zo ver uiteenlopen is het verstandig om vooraf rolluiken offertes te vergelijken, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen op uw aankoop.

Voordelen van rolluiken

Aan rolluiken zitten erg veel voordelen. Rolluiken zijn ideaal als zonwering, in de zomer kunt u uw huis koel houden door de rolluiken te sluiten. In de winter profiteert u door de warmte binnenshuis te houden. Hierdoor zijn rolluiken zeer geschikt als isolatie, en bespaart u jaarlijks veel geld op uw energierekening. Rolluiken verhogen de inbraakveiligheid van uw huis. Het pantser schermt de ramen af, waardoor het voor inbrekers moeilijk wordt om uw huis binnen te gaan.

Rolluiken

Montage uitbesteden

Na het aanschaffen van uw rolluiken moet u een keuze maken wat betreft de montage. U kunt de montage van uw rolluiken uitbesteden aan een specialist. Wanneer u kiest voor inbouw- of opbouwrolluiken is dit aan te raden. Zo bent u verzekerd dat de rolluiken goed geplaatst worden. Bent u handig, dan kunt u voorzetrolluiken eenvoudig zelf plaatsen. De kosten voor het plaatsen van rolluiken verschilt van de manier van plaatsen. Voor het plaatsen van een voorzetrolluik kost tussen de € 125 en € 170. Kiest u voor inbouw- of opbouwrolluiken, bespreek dan de mogelijkheden met uw leverancier, en maak duidelijke afspraken over de montage.

Profiteer van het lage BTW-tarief

Om de bouw- en woningmarkt een impuls te geven heeft de overheid het btw-tarief van 21% naar 6% verlaagd. Als u huis ouder is dan 2 jaar kunt u tot januari 2015 profiteren van deze kostenbesparing. Het verlaagde tarief is alleen geldig op de arbeidskosten van werkzaamheden en niet op de materiaalkosten.

Offertes aanvragen

Wilt u uw huis beter beveiligen tegen inbrekers? Profiteren van een betere isolatie van uw woning? Dan zijn rolluiken een aanrader. Vraag uw rolluiken offertes aan, zodat u nog profiteert van de btw-regeling.