Veilig werken met elektra

Het elektriciteitsnetwerk in uw woning is van erg groot belang, u wilt immers dagelijks gebruik kunnen maken van de televisie, de oven in de keuken of de lampen van uw slaapkamer. Toch besteden weinig woningbezitters aandacht aan het onderhouden van het elektriciteitsnetwerk in huis. Bent u van plan om het elektriciteitsnetwerk binnenkort zelf te onderhouden, of wilt u een bestaand elektriciteitsnetwerk uitbreiden? Het is in dit geval erg belangrijk dat u dit op een veilige manier doet. Aan het uitvoeren van werkzaamheden rond uw elektriciteitsnetwerk zitten namelijk de nodige gevaren. U moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat u een schok krijgt of dat u te maken krijgt met een stroomstoring in huis.

Een meterkast veilig uitbreiden

Wanneer u van plan bent om binnen een korte tijd een groot stroomverbruiker op uw elektriciteitsnetwerk aan te sluiten, zal het in de meeste gevallen noodzakelijk zijn om uw meterkast uit te breiden. Zo voorkomt u dat u te maken krijgt met een overbelasting van het elektriciteitsnetwerk. Als gevolg van een overbelasting kan een stroomstoring ontstaan, die vaak lastig te verhelpen is. Om een meterkast uit te breiden is het belangrijk dat u de hoofdschakelaar omschakelt, zodat u het risico op een schok vermijdt. Daarbij is het van groot belang dat de nieuwe groep op de juiste manier wordt aangesloten.

Mocht de stop van de nieuwe groep vrijwel direct springen als u de hoofdschakelaar weer inschakelt, dan is het sterk aan te bevelen om de hulp van een erkende elektricien bij u in de buurt in te roepen. Zo weet u namelijk zeker, dat de nieuwe groep alsnog op de juiste wijze wordt aangesloten.

Mogelijke gevolgen van onveilig werken met elektra

Als u niet op de juiste manier omgaat met het elektriciteitsnetwerk in uw woning, dan kan dit vergaande gevolgen hebben. In het ergste geval krijgt u te maken met een kortsluiting, waarna een brand kan volgen. Stelt u zich eens voor dat er in uw woning een brand uitbreekt door onveilig werken met elektra!

Bouwen, gereedschap en inspiratie voor een effectieve verbouwing

Alles over bouwen en meer!

Het bouwen of verbouwen van een woning zorgt altijd voor mooie resultaten. Een goed idee uitwerken en daardoor de woning meer stijl, karakter of ruimte geven zorgt ook voor nieuwe energie. Als doe-het-zelver wil je graag je handen uit de mouwen kunnen steken en elke klus zelf klaren. Maar wat als je even niet weet hoe je moet beginnen met een klus? En hoe zorg je ervoor dat je ook snel en efficiënt kunt werken zonder onnodig energie verlies? Gelukkig zijn daar handige tips en adviezen over te vinden.

Effectief en efficiënt aan de slag

Je wilt graag zelf de klus klaren en laten zien aan anderen dat je iets heel moois hebt gemaakt. Het is heel logisch dat je niet van alle markten thuis bent en er valt altijd nog wel iets te leren. Als je nog nooit een muur heb gemetseld bijvoorbeeld dan weet je ook niet precies hoe je moet beginnen. Je wilt effectief maar ook efficiënt werken en daarom is het verstandig om je eens goed te verdiepen en meer kennis op te doen over klussen. Bezoek allesoverbouw, zo kun je ook echt alles te weten komen en uitvinden hoe je het beste aan de slag kunt gaan. Dus ook hoe je dat muurtje helemaal zelf kunt metselen!

Bouwen, gereedschap en inspiratie

Als je gaat bouwen dan heb je ook het juiste gereedschap nodig. Welke soorten gereedschap kun je het beste aanschaffen en van welk merk is de prijs en kwaliteit verhouding het best? Het is altijd handig om tips over bouwen te krijgen. Uitgebreide informatie is natuurlijk nooit verkeerd, helemaal als het over bouwen, verbouwen, gereedschap en andere gerelateerde zaken gaat. Ook om inspiratie op te doen is het niet verkeerd om je eens te verdiepen in een interessant onderwerp. Met de juiste inspiratie kom je vaak ook tot de mooiste plannen en als je deze mooie plannen goed uitwerkt dan krijg je vaak ook het beste resultaat!

Keuzeadvies bij de start van een verbouwing

Goed geadviseerd van start

Als je met een klus of verbouwing begint dan wil je vooraf graag goed weten hoe je het best aan de slag kunt. Je kunt jezelf wel zonder voorbereiding een slag in de rondte werken maar daar heb je uiteindelijk geen baat bij. Je wilt het liefst zo efficiënt en effectief mogelijk aan de slag. Als je geen ervaring hebt met bepaalde klussen dan is het aan te raden om je hierover in te lezen met bouwfac of om advies te vragen van een vakman. Als je goed op de hoogte bent, echt weet waar je aan begint en hoe je dit kunt doen dan kun je van start gaan!

Verbouwen, waar begin je?

Misschien vraag je jezelf bij een verbouwing wel af waar je aan begint. Maar een vaker gehoorde vraag is waar je begint bij een verbouwing. Een verbouwing of klus begint zoals gezegd met je goed voor te bereiden. Als je in elk geval weet waar je wilt beginnen in huis dan is dat al genoeg om te beginnen met de voorbereiding. Wil je gaan verbouwen of aan de slag in de keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer of voor in de tuin. Ook voor reparaties in of om de woning is het handig om je in te lezen. Door dit te doen zorg je voor extra bouwgemak en ga je met plezier een klus tegemoet!

Energie, wat zijn de beste keuzes?

Als je een woning huurt of een koopwoning hebt dan heb je er zeker mee te maken: ‘de energierekening’. Het liefst betalen we zo min mogelijk voor de energie en brengen we de maandelijkse kosten zoveel mogelijk terug. Dit kun je natuurlijk doen door voorzichtig om te gaan met gas en stroom maar dan zal de besparing minimaal zijn. Je kunt er ook voor kiezen om jouw woning beter te isoleren waardoor je minder hoeft te stoken. Zo gaan de kosten van de energierekening immers ook omlaag. Een andere mogelijkheid om de kosten voor het energieverbruik omlaag te brengen is door een overstap te maken naar een andere energieleverancier.

Veiliger wonen in Den Haag met betere sloten

Slotenmaker Den Haag – Veiliger wonen met betere sloten

Den Haag bevindt zich midden in de randstad en is een gebied waar veel inbraken plaatsvinden. Den Haag is één van de acht steden in Nederland met het hoogste aantal inbraken. Ivo Opstelten kreeg in 2013 ongeveer 1,5 miljoen euro om het aantal inbraken terug te dringen. De meeste inbraken gebeuren in de periode november tot februari, het is dus vooral belangrijk om actie te ondernemen op het gebied van beveiliging in deze donkere dagen voor en na de kerst. Den Haag mag zelf bepalen waar het geld precies terechtkomt. Het Openbaar Ministerie en de politie zullen daarnaast actie ondernemen om veelplegers aan te pakken.

Inbrekers zullen er altijd blijven

Het is goed dat de overheid af en toe ingrijpt en het aantal inbraken terug probeert te dringen. Het is helaas echter bijna niet mogelijk om het inbreken volledig te stoppen. Er zullen altijd inbrekers blijven die proberen in te breken, helaas kan de overheid dit nooit helemaal voorkomen. Je kunt om deze reden dan ook het best de handen uit de mouwen steken en actie ondernemen om jouw woning minder aantrekkelijk te maken voor een inbraak. Een slotenmaker uit Den Haag heeft een aantal tips voor je om de kans op een inbraak terug te dringen.

Tips van een Slotenmaker uit Den Haag

Hang- en sluitwerk moet volgens een slotenmaker uit Den Haag van de juiste kwaliteit zijn om een inbraak te voorkomen. Zorg dat de woning is beveiligd met een SKG-keurmerk en minimaal twee of drie sterren heeft. Je weet op deze manier zeker dat een inbreker niet in de woning kan komen. Volgens de officiële regels mag een inbreker er bij een dergelijk slot 3 minuten over doen om een slot open te maken. Gelukkig is dit in de meeste gevallen genoeg. De gemiddelde inbreker houdt het binnen een minuut al voor gezien wanneer een slot niet is door te breken. Negen van de tien inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers die niet professioneel te werk gaan. Er worden simpele gereedschappen gebruikt en daarmee kan niet door een gekeurd slot worden heen gebroken. Een SKG-keurmerk maakt het mogelijk om je te weren tegen dergelijke gelegenheidsinbrekers. Laat je door een slotenmaker helpen om de juiste sloten te installeren en inbrekers voor te blijven. Je kunt een slot ook zelf monteren, maar vaak is dit moeilijker dan wordt gedacht. De montage is minstens zo belangrijk als het slot zelf om de veiligheid te waarborgen. Een inbreker heeft al genoeg aan een klein foutje om het slot direct af te breken (schakel voor de zekerheid dus een slotenmaker in). Een slotenmaker weet precies welk slot nodig is in welke situatie, op hout moet bijvoorbeeld een ander slot komen dan op metaal of plastic.

Het plaatsen van een aanbouw

Wilt u meer ruimte creëren in uw woonkamer, of wilt u een extra groot eetgedeelte inrichten? Het plaatsen van een aanbouw kan dan de oplossing zijn. U vergroot het oppervlak van uw huis en verhoogt het wooncomfort. Het plaatsen van een aanbouw kunt u het beste uit laten voeren door een erkende aannemer. Een aannemer heeft de juiste kennis om een verbouwing in goede banen te leiden. Daarnaast weet u zeker dat de werkzaamheden op professionele wijze worden uitgevoerd wat problemen tijdens de verbouwing kan voorkomen. Let wel op bij sommige aanbouw moet u eerst een vergunning aanvragen bij uw gemeente.

De werkwijze

Als u een keuze heeft gemaakt tussen de verschillende aannemers en een aannemer heeft gevonden die aansluit bij uw wensen en budget dan is de basis geregeld. Hierna zullen een aantal afspraken met de aannemer volgen om de verbouwing door te spreken. Hier komen uw wensen, eisen en budget ter sprake. Zorg dat alle afspraken goed op papier staat en word uitgevoerd door een specialist. Dat er eventueel stopcontacten komen die door een elektricien word uitgevoerd , dat er leidingen worden gelegd door een loodgieter Zoetermeer.

Het aannemer stelt een plan op en spreekt een datum met u af wanneer de verbouwing van start gaat. Natuurlijk is het belangrijk dat u voor deze datum alle voorbereidingen treft. Denk hierbij aan het leegruimen van de ruimte, het goed afsluiten van de deuren in verband met stof en elders een nieuwe tijdelijke leefomgeving te creëren.

De mogelijkheden

De keuze voor een bepaalde aanbouw lijkt vrij eenvoudig, maar het tegendeel is waar. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het plaatsen van een aanbouw. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aanbouw met openslaande deuren, een schuifpui, een aanbouw die in zijn geheel uit glas bestaat of een aanbouw met verschillende soorten kozijnen. Een weinig voorkomende optie is het plaatsen van een lichtkoepel op uw dak. Zo creëert u meer lichtinval in uw woning, dit is een goede oplossing voor donkere ruimtes. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het is verstandig om u goed te laten adviseren door een erkende aannemer. Zo weet u zeker dat uw ideeën haalbaar en realistisch zijn.

6 tips om verwarmingsproblemen te voorkomen

We gaan nu richting de zomer maar voor je het weer staat het winterweer voor de deur en het wordt aangeraden om daar nu al op in te spelen. Het winterweer zorgt namelijk met enige regelmaat voor problemen aan de cv ketel. Installateurs hebben momenteel de handen vol aan alle reparatieverzoeken die binnenkomen. Door goede voorzorgsmaatregelen te treffen vermindert u de kans op een kapotte verwarming aanzienlijk. Doe uw voordeel met de onderstaande tips.

De temperatuur op peil houden

Het is verstandig de temperatuur in huis ’s nachts niet te laag laten worden. Een temperatuur van 18 graden is prima. ’s Ochtends heeft de ketel er dan minder moeite mee het huis op te warmen tot een aangename temperatuur. Draai bij vorst alle radiatoren een beetje open. Het is nu belangrijk de temperatuur in bepaalde vertrekken van het huis niet zo laag gaat zakken dat er schade kan ontstaan. In de ruimtes waar geen radiatoren zijn kan bijvoorbeeld een elektrisch kacheltje uitkomst bieden.

Pelletkachel CV

Een pelletkachel CV ketel kun je het beste omschrijven als een gesloten en geïsoleerd toestel. Je kunt de ketel plaatsen in bijvoorbeeld de keuken of zelfs in de garage. De pelletkachel CV is uitermate geschikt om tapwater te verwarmen en je helemaal geen gas hoeft te gebruiken, uw tapwater te verwarmen en zo zonder gas aan alle warmte behoefte voldoen.

Voorkom bevroren leidingen

Ook om bevroren leidingen te voorkomen is het advies ’s nachts de cv ketel gewoon te laten branden. Dit geldt vooral voor woningen die op de bovenverdieping minder goed geïsoleerd zijn. Wanneer de kamertemperatuur beneden 15 graden is kan het op de bovenverdieping al rond het vriespunt zijn. Ook het isoleren van de cv-leidingen in onverwarmde ruimtes zoals op zolder of in de garage helpt om bevroren leidingen te voorkomen.

Goed ventileren

Een andere tip voor lagere stookkosten is frisse lucht binnen te laten. De lucht in huis is vochtig. Door de ramen op te zetten komt er meer droge lucht in huis en dit is beter te verwarmen dan vochtige lucht, en het is nog gezonder ook aldus vele installateurs.

Onderhoud cv ketel

Zonder onderhoud raakt de verwarmingsketel vervuild. De ketel krijgt eerder storingen en het rendement daalt met 10%. Regelmatig cv ketelonderhoud bespaart dus ook energie. Laat u eens informeren over de mogelijkheden aangaande een >onderhoudscontract. Zo voorkomt u narigheid. Heeft u een oude ketel? Denk dan eens aan vervanging door een nieuw, efficiënter apparaat.

Gordijnen dicht

Door ’s avonds de gordijnen te sluiten, blijft er meer warmte in het huis hangen. Dit is vooral het geval wanneer de woning niet voorzien is van dubbele beglazing. Zodra de winterzon gaat schijnen, kunnen de gordijnen weer open, zodat de warmte van de zon naar binnen kan om de woning op te warmen. Denk ook eens aan tochtstrips.

Welke Bosch decoupeermachine kiezen?

Bosch blauw professionele decoupeerzaagBosch is een bekend merk in de kluswereld. Dit is ook het geval als het gaat om de decoupeerzaagmachines van Bosch. Hierbij is de veelzijdigheid één van de belangrijkste eigenschappen van het merk Bosch. Ze bieden namelijk vele soorten decoupeerzagen aan. Al deze decoupeerzaagmachines beschikken over een groot scala aan functionaliteiten. Te denken aan: nauwkeurigheid, krachtig vermogen en natuurlijk diverse andere functies. Nu klinkt dit allemaal heel mooi, maar welke zaagmachine van Bosch is eigenlijk het meest geschikt voor jou? Je kunt namelijk kiezen tussen het Bosch blauw en groen assortiment. In dit blogbericht zal over beide assortimenten wat meer worden verteld. Zo koop je niet een kat in de zak of ga je met meer naar huis dan je ooit zult gebruiken.

Bosch groen decoupeerzagen

Wil je een groene Bosch decoupeerzaag kopen? Dan moet je natuurlijk wel weten wat dit precies inhoudt. Bosch heeft hun decoupeerzagen niet zonder reden een kleur gegeven. Het is namelijk zo dat de kleur iets zegt over de doelgroep die ze ermee willen bereiken. Zo zijn de Bosch groen decoupeerzagen speciaal ontworpen voor de doe-het-zelvers en huis- en tuinklussers. De eigenschappen en functionaliteiten zijn daarmee precies voldoende om te voorzien in eenvoudige zaagklussen. Wel mag je wanneer er over Bosch wordt gesproken zelfs de groene decoupeermachines tot de kwalitatief hoogstaande gereedschappen rekenen. Dit betekent dat deze machine ook geschikt zijn voor de professionele klussen. Toch kan het nog gekker met Bosch! Je hebt namelijk nog de Bosch blauw decoupeerzaagmachines. Daar meer over in het laatste gedeelte.

Bosch blauw decoupeerzagen

De Bosch blauw decoupeerzagen zijn erg prijzig en speciaal ontworpen voor de bouw- en klussector. Deze machines schaf je als amateur klusser niet snel aan, omdat ze nogal prijzig zijn. Wel zijn deze machines bedoeld voor de professionele klussers. Dit is goed terug te zien in de eigenschappen van de machine. Denk maar eens aan de zaagcapaciteit, het vermogen en natuurlijk de nauwkeurige en sterke afstelling van de mogelijkheden. Kortom! Deze machines hebben veel te bieden, maar zijn zeker niet aan te bevelen voor de huis- en tuinklussen. Dit heeft alles te maken met de prijs van deze machines.

Loodgieter nodig op de bouw

Een loodgieter is in veel verschillende situaties in te schakelen. Zo nemen de meeste mensen contact op met een loodgieter wanneer zij te maken hebben met een lekkage aan hun dak of waterleiding. Daarnaast kan een loodgieter jou ook van dienst zijn bij het aan- en verleggen van leidingen, het verhelpen van een verstopping, storingen in je cv-ketel verhelpen en het plaatsen en verwijderen van sanitair. Maar dat is niet het enige. Het complete leidingnetwerk wordt vaak al aangelegd op de bouw, want dat is gewoonweg het makkelijkste. Ben je nog op zoek naar een loodgieter voor op de bouw om de benodigde leidingen aan te leggen of het water aan te sluiten? Dan kan onze loodgieter uit Roosendaal jou van dienst zijn.

Wanneer loodgieter op de bouw inschakelen?

Ga jij een nieuw huis bouwen? Dan is het van tevoren verstandig om contact op te nemen met een loodgieter. Hij kan op de bouw namelijk al de benodigde leidingen aanleggen en zorgen voor de juiste installatie. Het is niet verstandig om pas na voltooiing van het bouwproces contact te zoeken met een loodgieter. De kans is dan namelijk aanwezig dat een groot deel van het huis al is afgewerkt, waardoor het werk er voor een loodgieter niet makkelijker op wordt. Bent u dus op zoek naar een loodgieter op de bouw? Ga dan voor het bouwproces alvast op zoek en bespreek de verschillende mogelijkheden.

Alles op de juiste wijze aangelegd

Het grote voordeel van het inschakelen van een loodgieter op de bouw is dat alles direct op de juiste wijze wordt aangelegd. Een loodgieter weet precies waar en hoe de leidingen gelegd moeten worden, waardoor jij dit zelf niet allemaal uit hoeft te zoeken. De loodgieter zorgt er daarnaast voor dat alle leidingen op de juiste wijze worden aangesloten op elkaar. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat de kans op een lekkage aan het leidingnetwerk tot een minimum beperkt wordt. Op deze manier is het dus niet noodzakelijk om vlak na voltooiing van de bouw alles weer open te moeten breken om het lek te verhelpen.

Lekkage op de bouw verhelpen

Op de bouw loop je altijd het risico dat je bijvoorbeeld schade aanricht aan een waterleiding. Wanneer het water al is aangesloten, is het dus zaak om het lek zo snel mogelijk weer te dichten. Indien dit niet gebeurt, bestaat namelijk de kans dat er grote schade ontstaat. Bij een lekkage op de bouw doe je er dan ook goed aan om een loodgieter in te schakelen. In dat geval weet je zeker dat het probleem binnen de kortste keren verholpen is. Ben jij nog opzoek naar een loodgieter op de bouw? Neem dan eens contact op met onze loodgieter in Roosendaal.

Kan je zelf een wasmachine aansluiten?

Wat is een nieuw huis een lekker gevoel. Eindelijk je eigen plek. Wat niet kan ontbreken is een wasmachine. Woon je groot of klein, huur of koop, een wasmachine past overal. Heb je nou een mooie trommel gekocht, bel dan niet gelijk een loodgieter. Met een beetje hulp kan jij gewoon zelf aan de slag. Maar waar moet je beginnen? Sluit je hem aan op de afvoer? Of op stroom? De montage duurt tussen de 30 en 120 minuten.

Wat heb je nodig?

Het aantal benodigdheden is een heuse waslijst. Zorg ervoor dat je het volgende in huis hebt:

  • Waterpas
  • Afvoerdop
  • Lekbak
  • Afvoerslang
  • Teflon tape
  • Boormachine
  • Mesje
  • Aanvoerslang
  • Steunbeugel
  • Steekkarretje of extra hulp bij het tillen

Check altijd of de passende aanvoer- en afvoerslangen bij de wasmachine zitten. Deze zijn essentieel.

Stappenplan

In zes stappen kan jij gebruik gaan maken van je nieuwe wasmachine. De eerste stap is het plaatsen van een lekbak. Zet deze neer op de plek waar de machine moet komen. Komt er water uit, dan wordt het netjes opgevangen. Plaats dan de wasmachine zo dicht mogelijk bij de plek waar hij moet komen te staan. Let op dat je wel werkruimte overhoudt, en dat je bij alle af- en aanvoeren kan.

Sluit eerst de aanvoerleiding aan. Deze moet je vastdraaien aan de achterkant van je wasmachine. Je kan hem, in de meeste gevallen, vinden in de rechterbovenhoek. Het andere uiteinde van de slang moet worden aangesloten op de kraan. Hier kan je teflontape gebruiken, wikkel dit om de schroefdraad. Dit gaat lekken tegen. Draai nu de kraan open en controleer of je geen lekkage hebt. Als dit wel zo is, dan moet je de slang even opnieuw aansluiten.

Nu kan je de wasmachine op zijn vaste plek zetten. Pas op je rug! Sluit de afvoerleiding aan op je wasmachine. Op de nieuwste machines is dit meestal al gemonteerd. Als je nog geen steunbeugel hebt hangen, dan monteer je deze nu op de muur. Hiermee kan je straks de leiding via de beugel naar de afvoer leiden. Dit voorkomt wateroverlast. Klik nu de afvoerleiding op de steunbeugel en draai hier de afvoerdop op. Zet nu de afvoerleiding met afvoerdop in de afvoerbuis.

Vervolgens steek je de stekker in het stopcontact. Leg nu een waterpas op de machine en stel bij waar nodig. Nu kan je wassen, succes!

Hoe worden tapijttegels gelegd?

Wanneer je een slaapkamer verbouwt dan begin je met de basis. De vloer vormt de basis die de ruimte tot een geheel maakt. Wanneer je vanuit een duurzame overweging kiest voor een tapijttegel voor je vloer, dan komt dit met vele voordelen. Warme voeten in de ochtend wanneer je uit bed stapt. En een heerlijk zachte vloer om aan te voelen. Misschien vraag je je af hoe je de vloer het beste kunt leggen, maar hoe ga je te werk?

Tapijttegels zijn redelijk snel en makkelijk te plaatsen in een kamer. Het kan vaak toch handig zijn om naar een expert te stappen, die je ervan verzekerd dat je geen naad ziet lopen tussen de tegels. Mocht dit geen optie zijn, lees dan verder voor onze tips.

Voor de eerste stap zorg je ervoor dat de ondergrond goed schoon is. Door goed te vegen en te stofzuigen. Vervolgens kun je met een schuimroller over een gebied de lijm aanbrengen. Let er goed op dat je er niet per ongeluk in stapt. Vervolgens kun je de tegels plaatsen. Wanneer je een rand bereikt is het handig om een tapijttegel op zijn rug te leggen. Zo kun je makkelijk een lijn aftekenen waar je moet snijden zodat de tegel goed uitlijnt tegen de muur. Het snijden kan makkelijk met een stanleymes, om vlekken en plak restanten op je mes te vermijden is het raadzaam om wat afwasmiddel op je mes te smeren.

Goed voor een klein budget

Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wanneer men spreekt over laagpolige bouclé dan gaat het over de wat stuggere en hardere tapijttegels. Maar je hebt ook hoogpolige tapijttegels, die erg zacht zijn. Tapijttegels zijn goedkoop, duurzaam en werken ook goed isolerend voor de ruimte. Qua onderhoud moet je een aantal keren per week goed stofzuigen, of tapijtpoeder voor grondige schoonmaak beurten.