Veiliger wonen in Den Haag met betere sloten

Slotenmaker Den Haag – Veiliger wonen met betere sloten

Den Haag bevindt zich midden in de randstad en is een gebied waar veel inbraken plaatsvinden. Den Haag is één van de acht steden in Nederland met het hoogste aantal inbraken. Ivo Opstelten kreeg in 2013 ongeveer 1,5 miljoen euro om het aantal inbraken terug te dringen. De meeste inbraken gebeuren in de periode november tot februari, het is dus vooral belangrijk om actie te ondernemen op het gebied van beveiliging in deze donkere dagen voor en na de kerst. Den Haag mag zelf bepalen waar het geld precies terechtkomt. Het Openbaar Ministerie en de politie zullen daarnaast actie ondernemen om veelplegers aan te pakken.

Inbrekers zullen er altijd blijven

Het is goed dat de overheid af en toe ingrijpt en het aantal inbraken terug probeert te dringen. Het is helaas echter bijna niet mogelijk om het inbreken volledig te stoppen. Er zullen altijd inbrekers blijven die proberen in te breken, helaas kan de overheid dit nooit helemaal voorkomen. Je kunt om deze reden dan ook het best de handen uit de mouwen steken en actie ondernemen om jouw woning minder aantrekkelijk te maken voor een inbraak. Een slotenmaker uit Den Haag heeft een aantal tips voor je om de kans op een inbraak terug te dringen.

Tips van een Slotenmaker uit Den Haag

Hang- en sluitwerk moet volgens een slotenmaker uit Den Haag van de juiste kwaliteit zijn om een inbraak te voorkomen. Zorg dat de woning is beveiligd met een SKG-keurmerk en minimaal twee of drie sterren heeft. Je weet op deze manier zeker dat een inbreker niet in de woning kan komen. Volgens de officiële regels mag een inbreker er bij een dergelijk slot 3 minuten over doen om een slot open te maken. Gelukkig is dit in de meeste gevallen genoeg. De gemiddelde inbreker houdt het binnen een minuut al voor gezien wanneer een slot niet is door te breken. Negen van de tien inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers die niet professioneel te werk gaan. Er worden simpele gereedschappen gebruikt en daarmee kan niet door een gekeurd slot worden heen gebroken. Een SKG-keurmerk maakt het mogelijk om je te weren tegen dergelijke gelegenheidsinbrekers. Laat je door een slotenmaker helpen om de juiste sloten te installeren en inbrekers voor te blijven. Je kunt een slot ook zelf monteren, maar vaak is dit moeilijker dan wordt gedacht. De montage is minstens zo belangrijk als het slot zelf om de veiligheid te waarborgen. Een inbreker heeft al genoeg aan een klein foutje om het slot direct af te breken (schakel voor de zekerheid dus een slotenmaker in). Een slotenmaker weet precies welk slot nodig is in welke situatie, op hout moet bijvoorbeeld een ander slot komen dan op metaal of plastic.