Het plaatsen van een aanbouw

Wilt u meer ruimte creëren in uw woonkamer, of wilt u een extra groot eetgedeelte inrichten? Het plaatsen van een aanbouw kan dan de oplossing zijn. U vergroot het oppervlak van uw huis en verhoogt het wooncomfort. Het plaatsen van een aanbouw kunt u het beste uit laten voeren door een erkende aannemer. Een aannemer heeft de juiste kennis om een verbouwing in goede banen te leiden. Daarnaast weet u zeker dat de werkzaamheden op professionele wijze worden uitgevoerd wat problemen tijdens de verbouwing kan voorkomen. Let wel op bij sommige aanbouw moet u eerst een vergunning aanvragen bij uw gemeente.

De werkwijze

Als u een keuze heeft gemaakt tussen de verschillende aannemers en een aannemer heeft gevonden die aansluit bij uw wensen en budget dan is de basis geregeld. Hierna zullen een aantal afspraken met de aannemer volgen om de verbouwing door te spreken. Hier komen uw wensen, eisen en budget ter sprake. Zorg dat alle afspraken goed op papier staat en word uitgevoerd door een specialist. Dat er eventueel stopcontacten komen die door een elektricien word uitgevoerd , dat er leidingen worden gelegd door een loodgieter Zoetermeer.

Het aannemer stelt een plan op en spreekt een datum met u af wanneer de verbouwing van start gaat. Natuurlijk is het belangrijk dat u voor deze datum alle voorbereidingen treft. Denk hierbij aan het leegruimen van de ruimte, het goed afsluiten van de deuren in verband met stof en elders een nieuwe tijdelijke leefomgeving te creëren.

De mogelijkheden

De keuze voor een bepaalde aanbouw lijkt vrij eenvoudig, maar het tegendeel is waar. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het plaatsen van een aanbouw. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aanbouw met openslaande deuren, een schuifpui, een aanbouw die in zijn geheel uit glas bestaat of een aanbouw met verschillende soorten kozijnen. Een weinig voorkomende optie is het plaatsen van een lichtkoepel op uw dak. Zo creëert u meer lichtinval in uw woning, dit is een goede oplossing voor donkere ruimtes. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het is verstandig om u goed te laten adviseren door een erkende aannemer. Zo weet u zeker dat uw ideeën haalbaar en realistisch zijn.