Voordelen van een coating laten aanbrengen

In verschillende branches gelden verschillende eisen waaraan een vloer moet voldoen. Daarom kiezen ook steeds meer bedrijven ervoor om een coating aan te laten brengen. Maar voor welke doeleinde kan een coating gebruikt worden?

Vloercoating in de automotive sector

Een werkplaats in de automotive industrie moet er natuurlijk spik en span uitzien. Een mooie egale vloer ziet er niet alleen een stuk professioneler uit dan een betonnen vloer met beschadigingen en gaten, maar een epoxy gietvloer is ook nog eens twee keer sterker dan beton. Andere voordelen zijn dat de vloer krasbestendig en slijtvast is. Plus dat er een afdichtende toplaag op zit, zodat er geen vloeistoffen (zoals schoonmaakmiddelen of olie) in de vloer kunnen trekken. Omdat een coating een egale laag geeft, kunnen auto’s gemakkelijk de werkplaats in en uit rollen zonder bobbels en gaten.
Niet alleen voor een garage is het handig, maar wat dacht je van een showroom? De vloer van een showroom bepaalt de sfeer. Vaak wordt gekozen voor een hoogglans coating, zodat de auto’s ook mooi weerspiegelen.

Vloercoatings in de horeca

De eerste gedachte bij eten is dat hygiëne in deze branche erg belangrijk is. Er zijn dan ook allemaal hygiënische voorschriften waaraan een keuken, slagerij, bakkerij, etc. aan moeten voldoen. De coating die voor deze bedrijven kan worden geplaatst zijn dus makkelijk schoon te maken. Vaak wordt gekozen voor een kunststof vloercoating die naadloos, antislip en afdichtend zijn. Deze vloeren zijn makkelijk te reinigen door het vlakke oppervlak. Er blijven namelijk geen resten of scherven in naden liggen. Omdat er nog wel eens wat gemorst wordt in een keuken, is de antislip ook van belang om gevaarlijke situaties tegen te gaan. Het leuke aan de kunststof vloeren is ook dat het in alle mogelijke kleuren aangeboden kan worden. Zo kan zelfs op de vloer dus de huisstijl van een bedrijf worden doorgevoerd.

De agrarische sector en vloercoatings

Bij pluimvee, boerderijen en andere bedrijven waarbij dieren komen kijken, zal er nou eenmaal troep vrijkomen. Vloercoatings voor deze sector moeten dus hygiënisch zijn, antislip zodat de dieren en personeel niet uitglijden en vloeistof afstotend zijn. Een ander groot voordeel is de hoge chemische belastbaarheid van een coatingsvloer in een veehouderij waardoor de vloer lang meegaat.

‘Gewoon’ op kantoor

Hierboven zijn allemaal specifieke branches genoemd, maar dit betekent niet dat de ‘gewone’ kantoorbaan niet kan profiteren van een coating op de vloer. Denk bijvoorbeeld aan een kantineruimte die makkelijk schoon te houden moet blijven. Of een egale vloer waarin de huiskleuren zijn doorgevoerd. Een mooi egale vloer geeft ook al snel een professionele uitstraling.

Voor elk bedrijf zijn er dus wel voordelen te bedenken om een vloercoating te laten aanleggen. Niet alleen zorgt een bedrijfsvloer voor een goede uitstraling, maar het is uiteindelijk ook tijd besparend.