Isoleren? Maak gebruik van de energiebespaarlening

Een goed geïsoleerd huis is wel zo lekker met het natte klimaat dat we in Nederland hebben. Een goede isolatie van uw woning zorgt er niet alleen voor dat uw huis beter warm blijft, maar ook dat uw huis sneller warm wordt en u daarvoor minder energie hoeft te gebruiken. Uiteindelijk levert een betere isolatie van uw huis u dus altijd een besparing op de energierekening op. Het laten isoleren van uw huis is echter wel een prijzige aangelegenheid en u zal het als investering moeten zien. Op termijn verdient u uw investering in vloer-, spouwmuur- of dakisolatie echter weer terug.  Het zelfde geldt voor verlichting. Door uw woning te voorzien van led lampen kunt u veel geld besparen In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden om gebruik te maken van de energiebespaarregeling.

Wat is de energiebespaarlening?

Gelukkig kun u deze investering financieren met behulp van de energiebespaarlening. Deze lening wordt verstrekt vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds dat weer wordt ondersteund door de overheid. De energiebespaarlening stelt u in staat om een bedrag tot €25.000 te lenen en dat geld kun u gebruiken om uw woning te isoleren. Het voordeel van deze lening is dat u een boetevrije lening kunt afsluiten tegen een zeer aantrekkelijke rente van 2,6%, en uw kunt 10 jaar over het aflossen doen. Stel dat uw €10.000 leent om uw huis volledig te isoleren, inclusief de rente kom uw dan omgerekend op een bedrag van nog geen €100 per maand uit. En nogmaals, zodra uw huis beter is geïsoleerd begin uw al direct met besparen op uw energierekening.

Wat moet ik laten isoleren in mijn huis?

Om uw huis goed te isoleren zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn en de grootste besparing opleveren. Het hele punt van isoleren is dat kou en vocht van buitenaf niet in de woongedeelten van uw huis kunnen doordringen. De muren, het dak en de vloeren van uw huis moeten dus aangepakt worden.

Kozijnen en ramen

Allereerst de kozijnen en ramen. Bij oudere woningen zorgen deze vaak voor tocht omdat oudere kozijnen van hout zijn gemaakt en hout is erg gevoelig voor weersinvloeden. U kunt daarom het beste kunststof kozijnen laten plaatsen die minder snel slijten en die kieren beter afdekken dan houten kozijnen. Een tweede voordeel van kunststof kozijnen is dat uw deze kozijnen kunt voorzien van driedubbel glas. Dit type glas isoleert nog beter dan dubbel glas alleen is het erg zwaar en kunnen veel oude, houten kozijnen dit gewicht niet dragen.

Spouwmuur isoleren

Een andere manier om uw huis goed te isoleren is om de spouw tussen de binnen- en de buitenmuur te laten impregneren met een waterafstotend middel. In alle moderne huizen is een spouw ingebouwd. Dat is een lege ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur die als een extra barrière werkt waardoor vocht en kou uw huis minder gemakkelijk binnenkomen. De binnenzijde van de buitenmuur kunt u vervolgens laten coaten met een waterafstotend middel. Bent u op zoek naar een isolatiebedrijf bij u uit de buurt? Neem dan een kijkje op www.kooyisolatie.nl. Via Kooy Isolatie vergelijkt u vrijblijvend offertes van diverse isolatiebedrijven bij u uit de regio.