Belangrijke punten bij aankoop van garagedeuren

Stel dat je je uitgebreid hebt georiënteerd op de verschillende soorten garagedeuren en inmiddels weet welk typedeur je wilt kopen. Dan is het belangrijk om nog even een check te doen of je daadwerkelijk geen belangrijke zaken over het hoofd hebt gezien. En dat is precies waar dit artikel je bij kan helpen. We bespreken namelijk een aantal belangrijke punten die je bij de aankoop van een garagedeur kunt meenemen. Zo kun je straks met een gerust hart de deur van jouw keuze aanschaffen.

De veiligheid van de garagedeur

Het eerste aspect wat in overweging dient te worden genomen bij aanschaf van een garagedeur, is het veiligheidsaspect. Dit onderdeel is nog eens extra belangrijk wanneer je kinderen hebt. Kinderhandjes kunnen immers gemakkelijk tussen (bijvoorbeeld) de veren van een garagedeur terechtkomen en dat wil je als ouder echt niet mee maken! Een aantal merken, zoals bijvoorbeeld het Duitse merk Hörmann, heeft daarom maatregelen in hun design verwerkt en afschermkappen over de veren geplaatst. Zo zijn kinderhandjes veilig wanneer ze in de buurt van de veren komen.

De manier waarop je de ruimte in de garage wilt gaan gebruiken

Iedereen gebruikt de garage op een andere manier. De een wilt alleen zijn auto erin kunnen parkeren, terwijl de ander zijn favoriete hobby in de ruimte wilt kunnen beoefenen. In het eerste geval zijn bijvoorbeeld sectionale garagedeuren de ideale keuze, aangezien deze deuren niet naar buiten toe open klappen en daardoor je auto niet kunnen beschadigen.

Ben je echter iemand die veel tijd in zijn garage door wilt brengen om bijvoorbeeld de auto te wassen en een hobby te beoefenen? Dan is een deur met een roltechniek wellicht een betere keus. Een roldeur bestaat namelijk uit losse lamellen die door middel van een oproltechniek worden opgerold en bovenin de garagepoort in een soort opbergbak worden opgeborgen. Roldeuren zijn daardoor ook uitermate geschikt voor parkeergarages die zich midden in de stad bevinden en waarbij het openklappen van het deurblad de veiligheid van voetgangers in het geding zou brengen.

Isolatiemateriaal in garagedeuren

Een laatste punt waar we het over willen hebben is het wel of niet aanschaffen van een geïsoleerde garagedeur. Zo zijn er deuren zonder isolatiemateriaal en deuren die wel van isolatiemateriaal zijn voorzien. Het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van een keuze op dit vlak heeft te maken met hoe je de garage wilt gaan gebruiken. Wanneer je er veel tijd in wilt doorbrengen is een geïsoleerde garagedeur aan te raden, zeker in de winter. Het grote voordeel van een geïsoleerde garagedeur is namelijk ook dat tocht de garage niet binnen kan komen en er daardoor een prettiger klimaat in de ruimte ontstaat.

Gebruik je de ruimte enkel om je auto te stallen? Dan ben je prima af met een ongeïsoleerde garagedeur.
We hopen dat de besproken zaken je nog even op scherp hebben gesteld voordat je daadwerkelijk de garagedeur van jouw keuze gaat aanschaffen. Ken je toevallig andere mensen die net zoals jij op zoek zijn naar een nieuwe garagedeur? Deel dit artikel dan met hen, zo helpen we elkaar verder bij het maken van de juiste keuze.