Hoe worden tapijttegels gelegd?

Wanneer je een slaapkamer verbouwt dan begin je met de basis. De vloer vormt de basis die de ruimte tot een geheel maakt. Wanneer je vanuit een duurzame overweging kiest voor een tapijttegel voor je vloer, dan komt dit met vele voordelen. Warme voeten in de ochtend wanneer je uit bed stapt. En een heerlijk zachte vloer om aan te voelen. Misschien vraag je je af hoe je de vloer het beste kunt leggen, maar hoe ga je te werk?

Tapijttegels zijn redelijk snel en makkelijk te plaatsen in een kamer. Het kan vaak toch handig zijn om naar een expert te stappen, die je ervan verzekerd dat je geen naad ziet lopen tussen de tegels. Mocht dit geen optie zijn, lees dan verder voor onze tips.

Voor de eerste stap zorg je ervoor dat de ondergrond goed schoon is. Door goed te vegen en te stofzuigen. Vervolgens kun je met een schuimroller over een gebied de lijm aanbrengen. Let er goed op dat je er niet per ongeluk in stapt. Vervolgens kun je de tegels plaatsen. Wanneer je een rand bereikt is het handig om een tapijttegel op zijn rug te leggen. Zo kun je makkelijk een lijn aftekenen waar je moet snijden zodat de tegel goed uitlijnt tegen de muur. Het snijden kan makkelijk met een stanleymes, om vlekken en plak restanten op je mes te vermijden is het raadzaam om wat afwasmiddel op je mes te smeren.

Goed voor een klein budget

Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wanneer men spreekt over laagpolige bouclé dan gaat het over de wat stuggere en hardere tapijttegels. Maar je hebt ook hoogpolige tapijttegels, die erg zacht zijn. Tapijttegels zijn goedkoop, duurzaam en werken ook goed isolerend voor de ruimte. Qua onderhoud moet je een aantal keren per week goed stofzuigen, of tapijtpoeder voor grondige schoonmaak beurten.